Menu
  • Wij werken CO2-neutraal
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis persoonlijk advies

Alles over de 5 criteria van onze Fairscore

Je wilt jezelf goed verzorgen en er stralend uitzien, maar niet ten koste van de planeet. Dat is precies waarom Fairbeauty.com er is. Bij ons vind je eco-friendly hair, skin en body producten van bekende merken als L’oreal Professionnel, Schwarzkopf, Kérastase en Redken en meer. Voor zoveel mogelijk producten geven we een Fairscore op basis van 5 criteria, hiermee kies je producten op basis van wat jij belangrijk vindt.

Dit zijn de 5 criteria van onze Fairscore:

Vegan

 

 

Vegan

Er worden vaak dierlijke ingrediënten in beautyproducten verwerkt. Door te kiezen voor vegan, weet je zeker dat alle ingrediënten plantaardig zijn. Dat voelt wel zo relaxed. Vegan producten zijn ook een goede keuze als je een gevoelige (hoofd)huid hebt. Dat komt omdat er vaak minder ingrediënten in zitten. Heb je last van acne, eczeem, rosacea of een droge huid? Kies dan voor beauty producten met plantaardige ingrediënten.

Fairbeauty.com vindt het welzijn van dieren belangrijk.

Minimaal 60% gerecycled plastic

 

Minimaal 60% gerecycled plastic

Jaarlijks wordt er rond de 311 miljoen ton aan plastic geproduceerd. Hiervan komt meer dan de helft terecht op grote stortplaatsen en in de natuur. Als we dit zo voortzetten dan bevatten de oceanen in 2050 meer plastic dan vissen. Gelukkig zijn er steeds meer en innovatieve ontwikkelingen om verpakkingen van andere materialen te produceren en om plastic opnieuw te gebruiken.

Fairbeauty.com vindt het belangrijk om zo min mogelijk afval plastic de wereld in te helpen.

90% natuurlijke of hernieuwbare ingrediënten

 

90% natuurlijke of hernieuwbare ingrediënten

Onze huid neemt 60 tot 70% van het product dat we op onze huid smeren op. Zo komen deze stoffen in onze bloedbaan. Dat kan een eng idee zijn, als de producten die je gebruikt voornamelijk synthetisch zijn en vol zitten met conserveringsmiddelen en chemicaliën. Het gebruik van deze stoffen kan soms allergieën opwekken en de hormoonhuishouding verstoren. Natuurlijke producten zitten vol vitamines, mineralen, antioxidanten en essentiële voedingsstoffen die je huid en haar er beter uit laten zien en je beter laten voelen. Dan is de keuze toch makkelijk?

Fairbeauty.com vindt het belangrijk om biologisch afbreekbare producten te gebruiken.

Geen ontbossing

 

Geen ontbossing

Veel beautyproducten worden gemaakt met palmolie en sojaolie. De productie hiervan is een van de grootste oorzaken van ontbossing. Hierdoor ontstaat een domino-effect. Dieren verliezen hun leefgebied, lokale volkeren worden verdreven, er ontstaan branden die nog meer natuur verwoesten en CO2-uitstoot wordt veroorzaakt, waardoor de aarde sneller opwarmt. Gelukkig kun je kiezen voor producten met vervangende grondstoffen of met duurzaam geproduceerde palm- en sojaolie. Want de olie zelf is niet het probleem, het zit ‘m in de manier van produceren.

Fairbeauty.com vindt het belangrijk dat bossen niet verdwijnen ten behoeve van commerciële activiteiten.

Geen siliconen

Geen siliconen

Siliconen worden toegevoegd aan de meeste beautyproducten om deze makkelijker smeerbaar te maken. Siliconen in haarproducten maken het haaroppervlak glad door er een laagje om te leggen. De haarschubben worden hierdoor afgesloten. Hierdoor kunnen de goede ingrediënten het haar niet meer bereiken. Ook voor het milieu zijn siliconen belastend. Het wordt gewonnen uit aardolie en is zeer slecht afbreekbaar. Het is dan ook de grootste water verontreinigende stof en heeft 500 jaar nodig om te degraderen. 

Fairbeauty.com vindt het belangrijk om geen moeilijk afbreekbare stoffen te gebruiken.

 

Disclaimer Fairbeauty Fairscore

Fairscores zijn ingevuld aan de hand van informatie die door fabrikanten aan ons is verstrekt. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele foutieve aangeleverde informatie. Zie jij informatie die volgens jou niet juist is? Laat het ons dan zeker weten via [email protected]

Wanneer deze info niet beschikbaar is of niet verstrekt kan worden, wordt de Fairscore van deze producten niet ingevuld. Bij deze producten zie je op de plaats van de Fairscore een vraagteken.