Menu
  • Wij werken CO2-neutraal
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis persoonlijk advies

Wij werken CO2-neutraal

Fairbeauty.com compenseert de CO2-uitstoot van al haar werkzaamheden! Waarom we dat doen? Op die manier dragen wij als bedrijf een steentje bij aan een betere wereld en verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

  • Het verkleinen van het broeikaseffect.
  • Het doorgeven van een gezonde en groene planeet aan de volgende generaties.

Hoe we dat doen?

De wereld is aan het veranderen en wij, als mensheid, zijn hier verantwoordelijk voor. Daarom moeten we nu handelen! Als bedrijf willen we hierin het voortouw nemen en het voor onze klanten makkelijker maken om ook een bijdrage aan een groene, beter overdraagbare wereld te leveren.

We zullen met zijn allen moeten samenwerken, zodat de aarde weer een beetje op adem kan komen. Alleen door te CO2-uitstoot te verminderen, helpen we de aarde er niet bovenop. Daarom moeten we de aarde iets teruggeven. Dat doen we door middel van het planten van bomen.

Als je jouw haar- en beautyproducten besteld op Fairbeauty.com draag je bij aan het planten van bomen in oerbossen en nationale parken. Bomen nemen CO2 op en zetten het om in zuurstof! Dit proces heet fotosynthese. Bomen spelen dus een ontzettend grote rol bij de klimaatstabilisatie. Het behouden en aanleggen van bossen is, meer dan ooit te voren, essentieel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Bomen compensatie Co2

Met wie werken we samen?

CO2 Strategy is onze partner in het compenseren van de uitstoot. Het bedrijf is sinds haar oprichting partner van de Belgische NGO Graine de Vie. Graine de Vie heeft inmiddels meer dan 30 miljoen bomen geplant en is actief in meerdere landen, zoals Madagaskar, Togo, Benin en Kameroen.

Grain de Vie leidt lokale mensen op om kwekerijen te beheren om op die manier herbebossing te verzekeren. Al op jonge leeftijd worden kinderen bewust gemaakt van de noodzaak om het milieu te beschermen. Door bomenkwekers en bomenplanters in de herbebossingsgebieden loon te betalen, betrekt Grain de Vie de lokale bevolking. Zij delen mee in de opbrengsten. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de integratie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Grain de Vie beveiligt, beschermt en herstelt oerbossen. Op dit moment vinden er herbebossingsprojecten plaats op zo’n 1.000 locaties in mangrovebossen en nationale parken. Daarvoor worden ongeveer 150 boomsoorten gebruikt.

Grain de Vie

Hoe is onze compensatie bepaald?

CO2 Strategy heeft Fairbeauty.com volledig geanalyseerd om op die manier te bepalen hoeveel CO2 uitstoot wij als bedrijf moeten compenseren. Hierbij is onder andere rekening gehouden met het aantal vierkante meters van ons magazijn, het water- en elektriciteitsverbruik, het aantal personeelsleden en het aantal (verwachte) bestellingen. Kortom, alle activiteiten en bewegingen tussen Fairbeauty.com en haar partners en klanten zijn eerst in kaart gebracht, waarna CO2 Strategy er een berekening op heeft losgelaten. Op die manier weten wij precies hoeveel bomen we jaarlijks moeten planten om ons bedrijf CO2-neutraal te laten opereren.